Foto: BoBo
Foto: BoBo

Tudi sedma dražba žičniških naprav na Arehu je bil neuspešna, saj ni bilo dražiteljev. Še vedno pa ni znano tudi, kolikšno nadomestilo je mariborska občina pripravljena plačati za odkup žičnic in gondole na mariborskem Pohorju.
Areški del žičniških naprav, kljub ceni 2 milijona 800 tisočakov, kar je za približno 8 milijonov manj od vrednosti, ocenjene pred prvo dražbo, še zmeraj nima kupca. Kot pravi stečajni upravitelj Drago Dubrovski pa je kar nekaj povpraševanja. Poleg Marproma se za nakup žičnicnic zanimajo tudi tujci, ki pa se pogosto niti ne predstavijo.
Naslednja dražba bo septembra, stečajni upravitelj pa bo do takrat predlagal 20 do 30 odstotno znižanje izklicne cene, a bo moral to potrditi še ločitveni upnik, slaba banka.
Tudi sodni postopek med mariborsko občino in stečajnim upraviteljem zaradi odkupa pohorske vzpenjače in drugih žičnic se še ne bliža koncu. Kljub že petim cenitvam namreč še zmeraj ni določena višina odkupnine. Mestna občina pa po besedah Dubrovskega še zmeraj zgolj zavlačuje, saj je sam prepričan, da je bilo izčrpano že vse potrebno za končanje te sodbe. Ob tem pa dodaja, da je za odkupno ceno nazadnje predlagal srednjo vrednost zadnjih dveh sodnih cenitev, kar je 13,7 milijona evrov.