Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Višja strokovna sodelavka Urada za šport MOM Lea Aracki Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Višja strokovna sodelavka Urada za šport MOM Lea Aracki Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Srednji bazen v kopališču Pristan ostaja zaprt, po ugotovljenem nizu nepravilnosti od načrtovanja do izvedbe zdaj že skoraj 1,4 milijonske obnove. Še vedno ugotavljajo statično ustreznost bazenske školjke, v primeru neustreznosti bi to lahko pomenilo, da bo treba celotno bazensko školjko zamenjati. Odprto pa ostaja še vprašanje, kakšno je statično stanje strehe, ki bi jo za ustrezno ureditev prezračevanja prostorov morali opremiti s klimatskim sistemom.

Po delnem pregledu projekta obnove srednjega bazena v Pristanu je vse bolj jasno, da je bil projekt zelo slabo zastavljen. Podžupan Samo Peter Medved, ob tem izpostavlja, da bo treba poiskati in prevzeti odgovornost. Možne so tudi ovadbe.

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Puščanje bazena je tako le del težave, za katero naj bi bila kriva neizvedba t. i. bele kadi. Pri izvajalcu del podjetju Marko Mark Nival, pa so nam v telefonskem pogovoru dejali, da ta ni bila izvedljiva, saj je bila predvidena le delna obnova bazenske školjke. Dodali so, da so na obnovljenih delih zagotovili primerne materiale za izvedbo bele kadi in da so napako, to je puščanje pripravljeni odpraviti na svoje stroške. A to je le del težav, saj brez ustreznega prezračevanja bazen ne more obratovati. Ugotovljene nepravilnosti pa se kar vrstijo.

Naslednji korak občine bo umik vloge za izdajo uporabnega dovoljenja in odpravo vseh pomanjkljivosti. To bi lahko po najboljšem scenariju uredili v 10ih mesecih, če pa bodo ugotovljene tudi težave s statiko, pa to lahko pomeni večmilijonsko rekonstrukcijo celotne stavbe. Sicer pa je že jasno, da se bo projekt v vsakem primeru zagotovo še dodatno podražil.