Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

28. julija bo Goran Dragić v mariborskem športnem parku Tabor odprl prvo pametno košarkarsko igrišče v Sloveniji. Gradbena dela so že končana, v prihodnjih dneh bodo uredili podlago in namestili koše in drugo opremo. Gre za projekt #podamdaigram, v katerem sta moči združili mariborska občina in Fundacija Gorana Dragića.

Po končanih 131 tisoč evrov vrednih gradbenih delih, ki jih bo plačala mariborska občina s partnerji, je zdaj v teku zadnja faza pred slovenskim odprtjem košarkarskega igrišča na taborskem ŽKK-ju, za katero bo poskrbel zvezdnik Miamija. Damir Battisti, vodja poslovnih programov Športne agencije Proelium, ki je pobudnik ideje, da po Ljubljani gradnjo igrišča izpeljejo tudi v Mariboru, poudarja: «Potrebna je še preplastitev, koši, logotipi in zaščita«.

Temeljna ideja Fundacije Gorana Dragiča je vrnitev mladih na igrišča –podrobneje o pametni aplikaciji pa direktor fundacije Nenad Kalamanda: «Intenzivno delamo na aplikaciji, ki bo vsem uporabnikom Gogijevega igrišča omogočila tisto pravo izkušnjo, ki jo bo samo igrišče v povezavi z aplikacijo ponujalo. Želimo si, da bi mladi tudi s pomočjo tehnologije prišli na igrišče«.

V Gogijevi fundanciji bodo praviloma obnavljali igrišča, ki imajo košarkarsko zgodovino.

Starosta mariborske košarke Velibor Frelih Borči Foto: Radio Maribor
Starosta mariborske košarke Velibor Frelih Borči Foto: Radio Maribor

Kar velja tudi za ŽKK, kar nam je potrdil Drago Vezjak, med drugim nekdanji trener mariborskih in miklavških košarkarjev, ki se takole spominja prvih trenutkov na Taboru: »Mislim, da sem tukaj začel trenirat leta 1969, pred tem smo igrali na II. Gimnaziji. Tu smo preživljali cele popoldneve in tudi večere, imeli smo tudi delovne akcije«. Novosti se veseli tudi starosta mariborske košarke, 91-letni Velibor Frelih Borči: »Masovnost bo prisotna, kar pa je tudi pogoj za kakovost. In upam, da bo to prispevalo k temu, da se košarka na Taboru znova malce razgiba«.
K temu naj bi pripomogel tudi Goran Dragić, ki bo 28-ega julija zvezda slavnostnega programa, takrat pa bo tudi jasno, kakšni bodo barvni odtenki na igrišču, za katero bodo skrbeli Športni objekti Maribor.

Prisluhnite daljšemu prispevku o zaključku gradnje pametnega igrišča na Taboru.