Kot kaže, je za odločitvijo mestne občine Maribor, da ustanovi lastno podjetje za razpolaganje z nepremičninami in potrebo po ponedeljkovi izredni seji mestnega sveta, odločitev občine, da kupi stavbno pravico za osrednjo mariborsko tržnico.

To je namreč danes napovedal župan Saša Arsenovič. Stavbna pravica za skoraj 30 let bi stala 2,5 milijona evrov, za ta namen pa si na občini želijo najeti 12-letno posojilo. Mariborska občina je z lastnikom stavbne pravice za tržnico, ljubljanskim podjetjem Inversio gradnje po pol leta priprav podpisala tudi predpogodbo o odkupu stavbne pravice.

Občina bi lastnica tržnice postala preko novoustanovljenega podjetja Mestne nepremičnine, je pojasnil mariborski župan Saša Arsenovič in dodal, da bo občina za 2 milijona in pol, kolikor bo stala stavbna pravica, najela posojilo. Obrok zanj bi pokrivali z dohodki tržnice od najemnin. Branjevci, ki so z razmerami na tržnici že dalj časa nezadovoljni, so večinoma naklonjeni ideji, da bi lastnica tržnice postala občina, a zadnjo besedo bodo imeli mestni svetniki. Župan Arsenovič meni, da podpora ne bo težava, ali bo res tako, pa bo znano po odločanju o ustanovitvi javnega podjetja Mestne nepremičnine na izredni seji mestnega sveta v ponedeljek.

Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan