Boxmark, Kidričevo Foto: Bobo
Boxmark, Kidričevo Foto: Bobo

Podjetje Boxmark Leather v Kidričevem je lansko leto končalo z večmilijonsko izgubo, to pa predvidevajo tudi za tekoče poslovno leto. Kot pojasnjujejo v vodstvu, je do te prišlo zaradi prestrukturiranja poslovanja podjetja in vstopa v neavtomobilske panoge.

Po predlanski 2 milijonski izgubi so lani v Boxmarku pridelali 10 milijonsko izgubo. Podjetje je namreč v veliki meri odvisno pretežno od avtomobilske industrije, že nekaj časa pa si prizadevajo, da bi to podrejenost zmanjšali. A pravijo, da je to preusmerjanje precej drago in zato se izgubi v preteklosti niso mogli izogniti.

Znižujejo odvisnost od avtomobilske industrije

Spremembe in letošnje zmanjšanje odvisnosti od avtomobilske industrije s 95 na 90 odstotkov pa naj bi poslovanje izboljšale že v prihodnjem letu. Kot pravi direktor podjetja Marjan Trobiš, bodo že to leto izgubo prepolovili. Prihodnje leto pa naj bi bilo znova dobičkonosno.

Prav tako padec prodaje avtomobilov, zaradi vključevanja novih panog, naj ne bi bistveno vplival na poslovanje. Tudi za zaposlene naj ne bi bilo sprememb, plače se namreč ne bodo nižale, prav tako ne bodo nižali števila zaposlenih. Načrte bi lahko spremenilo le še dodatno poslabšanje stanja v nemškem gospodarstvu.