Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Nadzorniki mariborske Snage so se na četrtkovi seji seznanili z lanskim uspešnim poslovanjem tega javnega komunalnega podjetja, v skladu z metodologijo za oblikovanje cen storitev pa cene odvoza odpadkov ne glede na več kot 800 tisoč evrov dobička v prihodnje ostajajo nespremenjene.

Mariborska Snaga je lani poslovala odlično, po 1,8-milijonskem presežku pa je vodstvo podjetja nadzornikom razkrilo končni dobiček. »Po slabitvi sortirnice je končni rezultat 832.932 evrov plusa. S tem pozitivnim rezultatom najprej pokrivamo bilančne izgube iz preteklih let, iz leta 2018. Teh je bilo za več kot 880 tisoč in del teh izgub prenašamo še v letošnje leto«, je povedal direktor javnega komunalnega podjetja Franc Dover in dodal, da naj bi bil letošnji dobiček več kot 300 tisočakov. »V letošnjem letu se nam marsikaj spremeni. Tudi to, da smo upoštevali en del nove sistemizacije, ki jo moramo nujno urediti. Še bolj zahtevno pa bo leto 2023, ko se bo zgodil prvi remont sortirnice«.

Čeprav so mnogi pričakovali, da se bo dobiček poznal tudi pri znesku na položnicah za odvoz odpadkov, pa je Franc Dover potrdil, da do sprememb ne bo prišlo. »Te cene bodo nespremenjene do maja prihodnjega leta«. Med razlogi za konservativno držo v tekočem letu pa so tudi vse višje cene elektrike, plina in goriva, ki bodo vplivale na poslovanje, je še poudaril direktor mariborske Snage, ki gospodarsko javno službo ob mariborski izvaja še v 7 primestnih občinah, od 1. maja pa bodo za odvoz odpadkov skrbeli tudi v občini Hoče - Slivnica.