Foto: Radio Maribor/Zavod za turizem Maribor
Foto: Radio Maribor/Zavod za turizem Maribor

Na mariborskem Trgu Leona Štuklja so štirje gostinci že dober teden obiskovalcem ponujali tople napitke in drugo pijačo, medtem ko hrane že doslej ni bilo mogoče dobiti. " Delovali smo v skladu z vsemi zaščitnimi pravili, stojnice so bile ograjene, za obiskovalce smo pripravili sedišča in dosledno preverjali pogoj PCT", pove Boštjan Protner iz Hiš Joannes Protner.

Božična tržnica z izbranimi kulinaričnimi izdelki lokalnih ponudnikov in unikatnim programom umetnostne obrti ostaja. Vstop v ograjeno območje z ločenim vhodom in izhodom je mogoč ob izpolnjevanju pogoja PCT, po novem pa so za vse obvezne še zaščitne maske. Na mariborskem Zavodu za turizem upajo, da bodo ob izboljšanju epidemičnih razmer načrtovani program vendarle lahko izvedli. » Pripravljeni smo, da v drugi polovici decembra obiskovalcem ponudimo načrtovane koncerte na prostem«, pove Monika Jurišič Hlevnjak.

Na boljše čase upajo tudi gostinci, ki jim bodo povrnili del denarja za najem stojnic, ko so bile te zaprte in ostajajo optimisti. » Tudi če naše hiške znova odpremo 20. decembra, je to nas dobro, veliko boljše, kot pa če ostanemo zaprti. Smo optimistični, bomo pa videli, kaj bo«, še dodaja Boštjan Protner. Sicer pa se tudi na Zavodu za turizem pripravljajo na morebitno silvestrovanje.