Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Potem ko je nedavna seja sveta zavoda UKC Maribor zaradi nesklepčnosti odpadla, se bo prihodnji teden nadaljeval poskus razrešitve direktorja Antona Crnjaca. Ta poudarja, da zavod pod njegovim vodstvom posluje stabilno in da investicije potekajo v skladu z načrtom.

UKC Maribor je že začel izvajati obremenitvene teste, ki so del zdravstvene reforme, in požel prve uspehe, je povedal direktor Anton Crnjac:

"Prve tri mesece letošnjega leta smo zaključili z 1,2 milijona evrov presežka."

V skladu s časovnicami uresničujejo tudi naložbe. Za nadgradnjo onkološkega oddelka so dokumentacijo že pripravili in izbrali izvajalca.

"Pomembna novica: gradnjo pričnemo 20 maja in čez dve leti bomo objekt, ki je velika pridobitev za regijo in tudi za slovenski zdravstveni prostor, predali uporabi."

Bliža se tudi gradnja negovalne bolnišnice na Pohorju: izvajalca še izbirajo, dela pa naj bi začeli v drugi polovici junija.

"Čez približno leto dni bomo negovalno bolnišnico s 55 posteljami predali v uporabo. Ker vemo, da je v slovenskem zdravstvenem prostoru velik problem s kapacitetami negovalnih postelj, bomo tudi s tem projektom bistveno pripomogli ne samo regiji, ampak tudi državi."

… je povedal direktor UKC Maribor, ki predloga za razrešitev ne komentira. O tem bodo v ponedeljek odločali svetniki zavoda, med njimi ima največ predstavnikov ustanovitelj, torej država. Razlogi javnosti niso znani, saj gradivo z obrazložitvijo še ni objavljeno.