Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič
Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič

Noč z 31. oktobra na 1. november poznamo tudi kot noč čarovnic. Praznik izvira iz keltske tradicije, zadnje čase pa se ga praznuje tudi pri nas, in to z zabavami in prireditvami v znamenju najstrašnejše noči, obiskati pa je mogoče tudi tematske parke. Eden takih je Čarobni park Halloween pri Knezovem ribniku na Mestnem Vrhu nad Ptujem.

"Naredili smo čarobni park s čarobnimi duhci, manj strašnimi čarovnicami, letečimi marelami in zvočnimi efekti za majhne in malo večje otroke in tudi za odrasle. Pravzaprav smo želeli ljudem pričarati en lep sprehod v naravi. Želeli smo poskusiti nekaj novega, drugačnega, kar še nismo nikoli počeli, da vidimo, kako bi vse to skupaj izpadlo in da lokacijo malo bolj predstavimo tudi širši javnosti," uvodoma pove lastnica Knezovega ribnika Silvija Magdič Selko.

Lastnica Knezovega ribnika Silvija Magdič Selko Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič
Lastnica Knezovega ribnika Silvija Magdič Selko Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič

Čarovnice, okostnjaki in tudi pošasti

Gostišče Knezov ribnik, ki je sicer najbolj znano kot idilična lokacija za poroke in druga praznovanja, se je tako v luči najstrašnejše noči prelevilo v pravi začaran park. Tam ne manjka duhcev, pajkov, okostnjakov, pošasti in seveda tudi čarovnic.

"Če štejem od vsega začetka, je bilo mesec predpriprav, zadnje tri dni pred odprtjem pa intenzivno delo na lokaciji. Posebnost tega parka je tudi to, da nismo kupovali stvari, ampak smo vse izdelali lastnoročno. Ideja je bila moja, nekaj idej pa sem našla tudi na internetu. Zdi pa se mi, da je najboljše izpadla ta hiška na vodi, ki pride do izraza šele, ko se zmrači," pove sogovornica.

Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič
Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič

Za popestritev poskrbijo zvočni in svetlobni efekti

Ko se zmrači, zacoprani kotički zažarijo tudi v objemu lučk, piko na i pa dodajo še zvočni efekti, ki so prisotni tekom celega dne.

"Lahko se to pogleda po svetlobi čez dan, ali pa se počaka na temo, da se zmrači, saj so takrat prisotni še svetlobni efekti. Jaz bi rekla tako, da se je najboljše, da se pride čez dan, ko je sonce, da se otroci lahko tudi malo igrajo. Potem pa počakate, da se zmrači in se še enkrat podate na sprehod, ker zagotovo izgleda drugače podnevi kot ponoči," pove lastnica in ob tem dodaja, da je park primeren tudi za najmlajše: "Nimamo strašnih efektov, da se otroci ne bi prestrašili, ker so to le otroci in ne želimo, da od nas odnesejo slabe vtise."

Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič
Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič

Na lokaciji mogoče obiskati tudi otroški park

Znotraj čarobnega parka je tudi ločen otroški park prijateljskega podjetja, ki je namenjen igri najmlajšim, ustvarjanju in strašnim poslikavam. Prav tako je poskrbljeno tudi za sladki program. "Za dodatno animacijo za otroke smo pripravili otroški park, kjer imamo napihljiva igrala, poslikave obrazov, mini disko, ustvarjalnice in še veliko druge zabave z našimi animatorji. Na drugi strani pa imamo tako za otroke, kot tudi za starše, pripravljen sladki program, ki ga najdete v naši food truck prikolici. Imamo od palačink do kokic in podobnih sladkih dobrot," pove Valentina Ščap iz Otroških animacij Želvica.

Kot še doda sogovornica, otroke sprva najbolj prepričajo napihljiva igrala, ko zagledajo poslikave obraza, pa se začne gneča nabirati tam. "V prvi vrsti so poslikave seveda namenjene noči čarovnic. Kakšne majhne čarovnice nastanejo in kakšni duhci. Imamo tudi bleščeče tatujčke in tudi tam si otroci izberejo duhce, netopirje in podobne zanimive stvari."

Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič
Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič

Čarobni park ob odprt še vse do četrtka

Čarobni park se je odprl 22. oktobra in bo odprt še do vključno četrtka, 2. novembra, danes pa bodo park obiskali tudi krampusi. Več informacij o delovnem času in vstopninah pa najdete na njihovi spletni strani.

In ne pozabite, noč čarovnic je priložnost, da oblečete svoj najstrašnejši kostum.

Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič
Foto: Radio Maribor/Sintija Jurič