Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Športni objekti Maribor v teh dneh nimajo težav le zaradi vodotesnosti srednjega bazena v Pristanu, kajti po vgradnji nove kotlovnice se zapleta tudi pri ogrevanju dvorane Tabor. Pred dnevi je temperatura v dvorani obstala pri 16-ih stopinjah, na kar so pred tekmo Maribora in Mladosti opozorili gostujoči odbojkarji in sodniki. Kljub slabi volji so srečanje odigrali, podjetje Petrol, ki je v okviru javno-zasebnega partnerstva izvedlo energetsko sanacijo dvorane, pa zdaj odpravlja začetne težave.

Odbojkarji proti Mladosti pri zgolj 16 stopinjah Foto: OK Maribor
Odbojkarji proti Mladosti pri zgolj 16 stopinjah Foto: OK Maribor

Termometer v dvorani Tabor se je danes ustavil pri 18 stopinjah, v minulih dveh tednih od začetka obratovanja nove kotlovnice pa je temperatura večkrat padla na 16 stopinj, in to ne samo ob treningih, tudi pred tekmo odbojkarjev v srednjeevropski ligi. Kot poudarja trener Mariborčanov Sebastijan Škorc, so gostje iz Zagreba upravičeno negodovali nad mrazom. Zaradi slednjega bi lahko prišlo do poškodb, kot je dodal pa je bila dvorana že na dveh oziroma treh predhodnih srečanjih izjemno hladna.

Vodja športne infrastrukture pri Javnem zavodu Športni objekti Maribor Anton Knez poudarja, da Petrol napake odpravlja, že danes je bilo v dvorani namerjenih 18 stopinj. V prihodnje, ko bodo opravili končno primopredajo in podpisali protokol o obveščanju pa velikih težav ne bi smelo biti. Nova kotlovnica je z začetnim uravnavanjem temperature torej v uvajalni fazi, časa za napake pa v prihodnjih dneh ni, saj naj bi nočna zunanja temperatura že padla na nekaj stopinj pod lediščem.