Foto: Barbara Renčof
Foto: Barbara Renčof

Kmetje in branjevci bodo kljub prvotni občinski odredbi o začasni selitvi s Trga svobode ostali v njegovi neposredni bližini.

Spomnimo; prejšnji četrtek je občina javnost obvestila, da se morajo pridelovalci sadja in zelenjave integrirane pridelave, zaradi postavitve drsališča in stojnic Čarobnega decembra seliti na osrednjo tržnico na Vodnikovem trgu. To je med njimi sprožilo kar precej ogorčenja, ki pa se je do danes umirilo. Po dopisu združenja pridelovalcev so se namreč kmetje in branjevci sestali z mariborskim županom Sašo Arsenovičem in se dogovorili o primerni lokaciji. To bo ob zidu Frančiškanske cerkve. Predsednica združenja pridelovalcev vrtnin Erna Skok pa je po sestanku dejala, da je bila že od same najave selitve prepričana, da bodo težavo rešili z dialogom.

Selitev bi močno vplivala na poslovanje branjevcev

Morebitno selitev na oddaljeno lokacijo je komentirala tudi Miša Pušenjak, povedala je, da selitev osrednjo tržnico na Vodnikov trg, najverjetneje odgnala marsikaterega stalnega kupca. Vplivala pa bi tudi na ponudbo.

Nova lokacija z novo okrasitvijo

Na novo dogovorjeni lokaciji ob Frančiškanski cerkvi teh težav naj ne bi bilo. Dogovorili so se tudi, da bo praznični ponudbi sledila tudi času primerna okrasitev stojnic.