Foto: Radio Maribor/Občina Šentilj
Foto: Radio Maribor/Občina Šentilj

Občina Šentilj nadaljuje investicije v komunalno infrastrukturo. Potem ko so zgradili krožišče, s katerim je odpravljeno ozko grlo v nekdanjem križišču med Maistrovo in regionalno cesto proti Sladkemu Vrhu, je zdaj na vrsti še celovita rekonstrukcija Maistrove ulice. Prav tako so prenovili daljši odsek ceste med Šentiljem in Zgornjo Kungoto.

Novo krožišče je pomembna pridobitev za Šentilj, saj je v nekdanjem križišču Maistrove in regionalne ceste proti Sladkemu vrhu prihajalo do zastojev, tudi zaradi številnih tovornjakov iz Palome, zdaj pa je krožišče pretočno in varno tudi za kolesarje in pešce, poudarja župan Štefan Žvab.

Vrednost del, ki jih epidemija ni zavrla, je 1,6 milijona evrov, 60 odstotkov je financirala država, preostalo občina. Zdaj je na vrsti rekonstrukcija 800 metrov Maistrove ulice. "To bomo uredili v sodobno in široko dvopasovnico, zgradili bomo celotno pripadajočo infrastrukturo, površine za pešce in kolesarje ter 90 prakirnih mest," dodaja Žvab.

Izvajalca za Maistrovo ta hip izbirajo na javnem razpisu, začetek del je predviden za oktober, zaključek pa sredi prihodnjega leta; naložba bo stala kar 2 milijona in pol evrov.

Prav tako so letos prenovili 1,3 kilometra dolg cestni odsek med Šentiljem in Kungoto, ki so ga razširili, uredili odvodnjavanje, križišča in podporne zidove, ob tem pa sanirali 5 plazov v občini, v načrtu sta še dva.

V Sladkem Vrhu pa se končuje 1,3 milijona evrov vredna obnova in dograditev vrtca, ki bo poleg sedanjih štirih pridobil še tri igralnice in bo prenovljen in sodoben vrata odprl 1. septembra.