V občini Lovrenc na Pohorju že težko pričakujejo začetek obnove prve etape državne ceste, ki je glavna cesta v kraju in ki naj bi se začela spomladi.

Obnovo bo spremljala tudi ureditev trškega jedra, kanalizacije in vodovoda. Investicija bo stala pet milijonov evrov, večino sredstev bo prispevalo ministrstvo za infrastrukturo, občinski vložek pa bo znašal dober milijon evrov.
Državna cesta Ruta – Lovrenc – Pesek povezuje cesto Maribor – Dravograd z Roglo. Za Lovrenc na Pohorju, majhno občino na meji med Štajersko in Koroško, je ključnega pomena, saj je glavna cesta skozi kraj, predstavlja pa tudi možnost za turistični razvoj. Obljube o obnovi ceste, ki v zgornjem delu ni asfaltirana, imajo že dolgo brado, zdaj pa se zdi, da bodo Lovrenčani le dočakali prvo etapo obnove. Do konca naslednjega meseca pa naj bi bila končana obnova mostu čez Slepnico na državni cesti Ruta – Lovrenc – Pesek, ki je bil dotrajan in poškodovan, direkcija za infrastrukturo pa bo hkrati obnovila še 200 metrov dela ceste, ki sicer sodi v drugo etapo obnove. Na koncu pa naj bi prišel na vrsto še del ceste med Lovrencem in Peskom, ki bi ga asfaltirali in tako med drugim omogočili dostop do Lovrenških jezer in Rogle. To pa bi lahko bila tudi izjemna priložnost za turistični razvoj, so še prepričani v Lovrencu na Pohorju.

Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan