Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Po dveh letih in pol čakanja je Magnino okoljevarstveno soglasje, sicer izdano prejšnji mesec, zdaj tudi pravnomočno. Gre za dokumentacijo, ki investitorju, tokrat brez medijskega pompa, omogoča gradnjo celotnega proizvodnega obrata v Sloveniji. Direktor lakirnice David Adam: "Zelo smo zadovoljni z doseženim napredkom. Dobili smo soglasje, to je zdaj tudi končno in pravnomočno. Pomembno dejanje skladno z našo strategijo, postavitvijo tovarne avtomobilov na tej lokaciji."

Foto: Radio Maribor/občina Hoče Slivnica
Foto: Radio Maribor/občina Hoče Slivnica

Kdaj bo gradbeno dovoljenje?

Naslednji korak je pridobitev gradbenega dovoljenja. Sicer pa multinacionalka ne skriva, da imajo na slovenski lokaciji velike načrte, so pa zadržani pri časovnih napovedih. David Adam: "Zdaj smo pripravljeni, naše načrtovanje pa je zdaj varnejše. S potencialnimi naročniki lahko tako bolj natančneje določimo časovnico postavitve tovarne."

Na občini Hoče Slivnica zadovoljni

Na soglasje se je danes odzval tudi tamkajšnji župan Marko Soršak, ki si želi predvsem, da bi se načrti tudi čimprej uresničili: "Največji cilj so seveda nova delovna mesta, da bo kakšna družina manj imela svojega člana v Avstriji."

Proizvodnja se vrača v lakirnico

V skladu z načrti pa se v lakirnico vrača tudi proizvodnja. Ta čas, kot pojasni David Adam, priprave na ponoven zagon že potekajo: "V skladu z načrtom smo preizkusili že vse naprave. Prav tako smo v okviru poskusnega obdobja že pobarvali nekaj karoserij. Tako da ja, mi in tovarno smo pripravljeni!" Postopoma, glede na potrebe se bodo vrnili vsi delavci, ob tem pa tudi na novo zaposlujejo. Redno proizvodnjo bodo predvidoma pognali v prvi četrtini prihodnjega leta.