Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Javno podjetje Marprom bo opoldne, po treh mesecih in pol, ponovno zagnalo mariborsko krožno-kabinsko žičnico. Danes so vendarle dobili obratovalno dovoljenje za mariborsko krožno-kabinsko žičnico, potem ko so čez poletje zgradili vmesno postajo naprave.

Pohorska vzpenjača je zaradi gradnje vmesne postaje nehala obratovati konec julija. Vsa dela v sklopu 2,4 milijona evrov vrednega projekta so izvedli konec septembra, od takrat pa so čakali na vsa potrebna dovoljenja, da napravo ponovno zaženejo. V začetku novembra so opravili tehnični pregled, v torek so prejeli uporabno dovoljenje, zdaj pa je ministrstvo za infrastrukturo izdalo še dovoljenje za obratovanje, potrebno za vnovični zagon gondole.

Ranko Šmigoc, direktor Marproma, ki upravlja napravo, je vesel, da so prišli do tega trenutka: "Hkrati obžalujem vsako minuto nedelovanja gondole, potem ko smo konec septembra že končali z deli. Ves administrativni, birokratski cikel je pač takšen kot je, nanj nismo imeli vpliva. Zavedamo se, da smo z nedelovanjem gondole marsikomu povzročili veliko slabe volje, a zato upam, da bo danes toliko več dobre volje, ko bomo ob 12. uri napravo ponovno zagnali.«

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal