Mestna občina Maribor Foto: BoBo
Mestna občina Maribor Foto: BoBo

Dopisno glasovanje je občinsko vodstvo sklicalo zaradi nesklepčnosti mestnih svetnikov na torkovem poprazničnem nadaljevanju konec marca začete redne seje. Svetniki so brez glasu proti, razen pri prvi točki, ki se je nanašala na razveljavitev sklepa o financiranju daljinskega ogrevanja na objektih v lasti občine, potrdili vseh 19 točk. Med finančno za občino bolj zahtevnimi projekti, ki so bili sprejeti, so vsekakor manjkajoči odseki kanalizacije v Razvanju, spodnjem Limbušu in Kamniški grabi. Celoten projekt je vreden 7,2 milijona evrov. Svetniki pa so potrdili tudi DIIP-a za projekta obnove Streliške in Lackove ceste. Slednjo bodo začeli prenavljati še letos.

Vrednost del na Lackovi cesti je ocenjena na dober milijon sto tisoč evrov, projekt pa morajo končati do konca leta. Prihodnje leto naj bi se začela še dela na Streliški cesti.

Sicer pa so potrdili tudi DIIP za obnovo Malečniškega mostu, ki naj bi ga po prekategorizaciji cest obnavljala država. Ali bo do prenosa lastništva res prišlo, je odvisno od pogajanj med občino in ministrstvom za infrastrukturo. A, kot pravi župan Andrej Fištravec, to ne bo sporno, saj je sodelovanje na zelo visoki ravni.

Od marca začete seje so mestnim svetnikom ostale še tri točke, in sicer odločanje o sprejetju občinskih podrobnih prostorskih načrtov za nov bencinski servis ob trgovini Hofer na Taboru in za stanovanjski gradnji pri Qlandiji in na Studencih.