Foto: Radio Maribor/KS Zg. Polskava
Foto: Radio Maribor/KS Zg. Polskava

Pred dnevi je KS Zgornja Polskava skupaj z Občino Slovenska Bistrica objavila javni razpis za izvedbo del dograditve in rekonstrukcije mrliške vežice na pokopališču na Zgornji Polskavi. Dušan Kotnik s krajevne skupnosti Zg. Polskava pojasnjuje, da so projekt razdelili v dve fazi, prvo nameravajo končati že letos: "V prvi fazi projekta se predvideva dozidava novega predprostora v velikosti okoli 120 m2, zamenjava celotne strešne konstrukcije, montaža stavbnega pohištva in ureditev fasade na celotnem objektu."

Drugo fazo pa načrtujejo za prihodnje leto: "V tej fazi pa bomo uredili estrihe, dokončali slikopleskarska in keramičarska dela ter vgradili notranjo opremo." Razpis za izvajalca del je objavljen na spletni strani KS Zgornja Polskava in na portalu javnih naročil, poteče pa 14. maja. "Predvidevamo, da bomo do konca maja oziroma na začetku junija izvajalca izbrali in podpisali pogodbo, 100 dni od uvedbe v delo pa naj bi bila prva faza končana," še dodaja Kotnik.

Med izvedbo prve faze bo verjetno nekoliko moteno delovanje mrliške vežice in pokopališča, a bodo po potrebi poskrbeli obzirno prilagajanje del pogrebnim slovesnostim.