Foto: Radio Maribor/Rat Dejan
Foto: Radio Maribor/Rat Dejan

Podjetju Marprom in Društvu gorskih kolesarjev Pohorje je uspela kandidatura za izvedbo tekem za svetovni pokal v gorskem kolesarjenju. Po sedmih letih premora se bodo konec aprila 2019 in v začetku maja 2020 na mariborsko Pohorje vrnili najboljši kolesarji sveta v spustu.

Mednarodna kolesarska zveza je določila, da bodo prihodnjo sezono odprli prav na Pohorju. Prva izmed osmih tekem svetovnega pokala bo na sporedu 27. in 28. aprila 2019, leta 2020 pa bo tekma prvi konec tedna v maju.

Organizatorji prihodnje leto pričakujejo od 250 do 300 kolesarjev iz vsega sveta, ki se bodo pomerili na črni progi za svetovni pokal, teden dni prej pa bodo organizirali še tekmo za evropski pokal v spustu z gorskimi kolesi. Pod Pohorjem in na njem naj bi se zbralo približno 1000 tekmovalcev in njihovih spremljevalcev.

Sicer pa so v Mapromu izredno zadovoljni z letošnjo »kolesarsko« sezono. Z gondolsko žičnico so samo julija prepeljali 4 krat več ekstremnih in predvsem rekreativnih kolesarjev kot lani, do konca septembra pa so prodali prek 5000 različnih vozovnic za Bike park. To je za dobrih 30 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani.