Miha Kacafura v ozadju svojih aktov
Miha Kacafura v ozadju svojih aktov " Nimfe našega časa". Foto: Radio Maribor/Branimir Ritonja

Fotograf Miha Kacafura je serijo črno belih aktov posnel konec minulega leta, upodabljajo pa ženske z golimi hrbti. Fotografije prikazujejo lepoto ženskega telesa in niso podrejene pravilom modne industrije, pove avtor in dodaja: »S to razstavo sem želel pokazati, da so vsa ženska telesa lepa, neglede na starost, velikost ali obilnost, če seveda to želimo videti«.

Fotograf je posnel 36 prostovoljk različnih starosti in videza, vse v enakem položaju. Fotografije je avtor označil z zaporedno številko in starostjo modela.

»Upodobljene ženske so stare od 19 do 61 let izobrazbena struktura je prav tako zelo različna, od osnovnošolske do ženske z doktoratom, modelke prihajajo z vseh koncev Slovenije, od Lendave do Izole«, dodaja Kacafura.

Fotografije ponujajo realen pogled na ženska telesa in pripovedujejo njihove življenjske zgodbe, tudi bolečino. Miha Kacafura je vrsto let predan aktu, čeprav rad fotografira tudi krajinske motive, tihožitja in portrete. Doslej je sodeloval na 71 skupinskih razstavah in pripravil 9 samostojnih. Najnovejša razstava aktov Nimfe našega časa v mariborski Fotogaleriji Stolp vabi do 19. marca.