Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Nadzorniki družbe Šport Maribor ( nekdanji Javni zavod Športni obejkti Maribor ), ki upravlja občinske športne objekte, so na današnji seji po prehodnem razpisu za novega direktorja za obdobje petih let imenovali Boštjana Tancerja, ki bo funkcijo prevzel jutri, 22. marca. Glede aktualnega direktorja Tadeja Mežnarja pa so zgolj pisno sporočili, da ostaja v podjetju, medtem ko nam je dosedanji prvi mož družbe Šport Maribor pojasnil, da ga je nadzorni svet razrešil brez obrazložitve.

Družbo Šport Maribor bo odslej vodil nekdanji predsednik ASK Branik Boštjan Tancer. Tako se glasi pisno sporočilo, ki so ga poslali z mariborskega Holdinga, kljub obljubam pa novinarji po sicer kratki seji nismo dočakali dodatnih pojasnil pred kamerami oziroma mikrofoni. Prvi nadzornik Matjaž Štandeker tako ni razkril, ali so Tadeja Mežnarja, ki je imel potrjen mandat do leta 2024, odstavili, zapisali so le, da se sedanji direktor ni prijavil na razpis.
»Za razpis sem vedel, ampak se nanj nisem prijavil, ker sem delovno mesto, ki je bilo razpisano že zasedal«, je povedal Mežnar, pojasnil pa je tudi to, kar bi moral predsednik nadzornega sveta: «Ravnokar sem prejel uradno sporočilo, da sem z današnjim dnem razrešen s funkcije, vendar ostajam v podjetju«.

Mežnar se je odzval tudi na zapise, da ga je skušal prvi nadzornik prepričati, naj odstopi sam in da je od njega prejel celo pripravljeno odstopno izjavo: «Prejel sem pač odstopno izjavo, ki je nisem podpisal. Bistveno je, da je bila prva želja, da bi jaz odstopil sam, ker tega nisem naredil pa je sledila razrešitev«. Razrešitev naj bi bila nekrivdna, razlogi pa: «Ničesar mi ni bilo očitano, ker potem bi bila tudi drugačna razrešitev, kot je bila«. Ob tem nam je Mežnar še pojasnil, da so na dopoldanskem zboru delavcev zaposleni večinsko izrekli proti njegovi razrešitvi, glasovalo pa je 34 od 49 zaposlenih.