Za novega predsednika sveta UKC Maribor je bil izvoljen Marjan Mačkošek (v sredini). Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Za novega predsednika sveta UKC Maribor je bil izvoljen Marjan Mačkošek (v sredini). Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Na ustanovni seji se je sestal novi svet mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, na kateri so za predsednika izvolil predstavnika ustanovitelja v tem organu Marjana Mačkoška, za podpredsednika pa predstavnika zaposlenih Luko Kolariča. Novi svet zavoda šteje 7 članov, namesto dosedanjih 11, v skladu z zakonodajnimi spremembami, s katerimi želi vlada profesionalizirati svete zavodov.

V novem svetu UKC Maribor ima ustanovitelj s štirimi člani enak delež kot prej. Dosedanjim predstavnikom vlade Marjanu Mačkošku, Mojci Gornjak in Klemnu Plešku se je pridružil Franc Hočevar. Aleš Šabeder in Branko Gabrovec nista več člana sveta. Predstavnik zdravstvene zavarovalnice ostaja Borut Bogataj, predstavnik zaposlenih pa Luka Kolarič, medtem ko je nova članica predstavnica uporabnikov Maja Damevska. Novemu svetu je odhajajoči direktor Anton Crnjac predstavil finančne razmere in poudaril, da so uspešno sanirali poslovanje zavoda.

Crnjac, ki je v začetku julija odstopil in ga bo s 1. oktobrom kot vršilec dolžnosti nasledil Vojko Flis, verjame, da bo novo vodstvo nadaljevalo številne začete investicije, med njimi so nadgradnja onkologije, ki se je že začela, ter nova infekcijska in negovalna bolnišnica. Crnjac se vrača na kliniko za kirurgijo.

Novi predsednik sveta mariborskega UKC-ja Marjan Mačkošek je napovedal povezovalno delo v duhu sodelovanja, za medije pa ni dajal izjav, niti o tem, kdaj bo objavljen razpis, na katerem bodo izbirali novega generalnega direktorja UKC Maribor za poln mandat.