Otvoritev novih prostorov v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Otvoritev novih prostorov v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

V Zdravstvenem domu v Slovenski Bistrici so včeraj odprli skoraj 500 m2 novih prostorov, kamor se bodo preselili Center za krepitev zdravja, ginekološka ambulanta, patronažna služba ter ambulanta medicine dela in športa.

Direktorica Zdravstvenega doma dr. Jožica Lešnik Hren je novih, prepotrebnih prostorov vesela, a ugotavlja, da bi jih potrebovali še več: "Novi prostori pravzaprav pomenijo gašenje požara. Center za krepitev zdravja, ki smo ga ustanovili aprila lani, je doslej deloval na 10 m2, tako da so zaposlene praktično iz nič v tem času ustvarile veliko. V izpraznjene prostore ambulante za medicino dela, ginekološke abulante in patronažne službe bomo zdaj lahko preselili splošne ambulante. S prerazporeditvijo prostorov pa bo veliko pridobila tudi razvojna ambulanta. premalo prostora pa imata tudi otroški in šolski dispanzer. Še vedno pa ostaja odprto vprašanje urgence in laboratorija, saj se ju v ta sistem še ni dalo umestiti."

V nove prostore so se preselili patronažna služba, ginekološka ambulanta, ambulanta medicine dela in športa ter Center za krepitev zdravja, vodja Silvija Lunder: "Pridobili smo telovadnico, predavalnico, garderobne prostore, sanitarije in dve pisarni za zaposlene. Tako bo delo odslej potekalo nemoteno."

Za milijon 300 tisoč evrov vredno investicijo je občina Slovenska Bistrica pridobila 200 tisoč sredstev iz evropskega socialnega sklada.