Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Medtem ko je vodenje družbe Šport Maribor je po razrešitvi Tadeja Mežnarja prevzel Boštjan Tancer, v dvorani Tabor poteka obsežna obnova in dograditev. Zaradi dodatnih del je novi rok za končanje projekta 20. maj, športni klubi, ki za trening potrebujejo osrednjo dvorano, pa se bodo v matične prostore vrnili prihodnjo sezono.

Dvorano Tabor bi naj po prvotnih načrtih odprli do konca marca, novi rok za končanje prve faze rekonstrukcije, energetske sanacije in dozidave pa je 20. maj. Z mariborske občine, ki je investitor, so kot razloge za zamik navedli prilagoditve projekta zaradi varstva pred požarom, varovanja ljudi in okolja, delno je bilo treba zamenjati dotrajane instalacijske vode v objektu in na novo urediti zunanjo kanalizacijo. Podaljšanje obnove seveda vpliva tudi na športne klube. Čeprav je bilo sprva zagotovljeno, da bo vadba potekala nemoteno, so decembra veliko dvorano za ekipne športe zaprli, kot vse kaže, pa se bodo športniki vanjo vrnili šele avgusta.
»Po pogovorih s klubi in planu njihove sezone, ki se zaključuje, smo prišli do ugotovitve, da ne bomo ob koncu maja teh zadnjih treningov prestavili v dvorano, ampak da bodo odbojkarji, rokometaši in košarkarice začeli s treningi v naslednji sezoni«, je pojasnil vodja dvorane Tabor Tomi Prosnik. Ob potrditvi časovnega zamika pa so na občini tudi napovedali, da bodo dodatni posegi 4,3 milijonski projekt – od tega bo 3,2 milijona evrov prispevala država – zagotovo podražili. V lanskem proračunu so bila načrtovana sredstva štiri in pol milijona evrov, realizacija pa je znašala 339 tisoč. Po prenosu sredstev in rebalansu pa je v letošnjem proračunu za obnovo rezerviranih 4,5 milijona evrov. Na vprašanje, kakšna bo končna vrednost, pa so z občine pojasnili, da bo to znano šele po zaključku obnove in dograditvi dvorane.