Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dijaki in študentje bodo tudi letos lahko oddali vloge za pridobitev občinskih štipendij. A pogoji se med občinami, ki razpisujejo denarne spodbude za mlade, razlikujejo, ponekod pa žepnino namenijo celo vsem.

Maribor

Mariborska občina je razpis za podelitev štipendij za nadarjene dijake in študente izdala pred dobrim tednom. Skupno bodo za štipendije namenili približno 100 tisočakov. Skrajni datum za oddajo vlog je 13. september za dijake in 15. oktober za študente.

Razpis mariborske občine je možno najti na tej povezavi.

Hoče Slivnica

Razpis za podelitev štipendij je že izdala tudi občina Hoče-Slivnica, kjer pa jih poleg učno nadarjenim podeljujejo tudi uspešnim športnikom. Namenijo pa 48 tisočakov za nadarjene učence in 14 za uspešne športnike.

Razpis občine Hoče Slivnica je možno najti na tej povezavi.

Rače Fram in Starše

Že kar nekaj let pa mesečno žepnino 40 evrov, namenjene prav vsem dijakom in študentom v občini Rače Fram. Za približno 450 dijakov in študentov tako občina nameni okrog 180 tisoč evrov. Žepnine pa podeljujejo tudi v Staršah, kjer pa jo pogojujejo z aktivnostjo mladih v različnih društvih. Kot ugotavljajo, to izredno pozitivno vpliva na njihovo aktivnost.