Vrtec v Žitečki vasi Foto: Radio Maribor/Občina Duplek
Vrtec v Žitečki vasi Foto: Radio Maribor/Občina Duplek

Po več kot enoletnem zaprtju so med tednom slovesno odprli obnovljene prostore mariborskega Vrtca Ivana Glinška, enota Ribiška. Čeprav je bila sprva predvidena celovita obnova in dograditev vrtca v vrednosti dva milijona evrov, se je mariborska občina odločila le za 150 tisočakov vredno obnovo notranjosti zgradbe. S 1-im septembrom bodo v obnovljenem vrtcu ponovno sprejeli štiri oddelke otrok. V Dupleku oziroma v Žitečki vasi pa bo – v torek – zaživel dograjeni vrtec, ki bo po razširitvi prvotnega projekta občino stal dobrih 1,2 milijona evrov.

Župan občine Duplek Mitja Horvat poudarja, da bo v prizidku vrtca v Žitečki vasi prostora za štiri oddelke, skupni prostor bodo lahko koristila tudi društva, urejena je tudi okolica. »Dobili smo večnamenski prostor, ki bo služil kot igralnica. Ob tem še dve igralnici v prvi in drugi etaži, vse to pa povezujejo prehodi v šolo, dogradili pa smo tudi dvigalo«. Več kot milijon in dvesto tisočakov za založbo bodo zagotovili iz letošnjega proračuna, za širitev projekta pa so se odločili zaradi priseljevanja, vse projekcije pa kažejo, da bodo potrebovali nov oddelek vrtca tudi v Dupleku.

Po enoletnem zaprtju znova odprta enota Ribiška

Vrtec Ivana Glinška Maribor enota Ribiška Foto: Radio Maribor
Vrtec Ivana Glinška Maribor enota Ribiška Foto: Radio Maribor

Na prvi šolski dan bo vrata ponovno odprl tudi mariborski vrtec v Ribiški ulici, o celoviti notranji obnovi enote ravnateljica Vrtca Ivana Glinška Ester Mlaj: »Narejeni so bili opleski, sanirali smo tla, sanitarije, obnovili vsa notranja vrata. Nova je tudi vsa oprema in kuhinja, investicija pa je vredna približno 150 tisoč evrov«.

Jutri slovesno tudi v Sladkem vrthu

V ponedeljek, 31. avgusta, ob 10.00 pa bo slovesno tudi v Sladkem vrhu, kjer bodo odprli dograjen vrtec s tremi oddelki in prenovljen stari vrtec s štirimi oddelki. V slednjem so obnovili igralnice, kuhinjo in prostore uprave, v dograjenem objektu pa so pridobili 3 nove igralnice s terasami, vhodno avlo s skupnim večnamenskim prostorov in sanitarijami. Na novo so uredili tudi okolico, vključno s parkiriščem. Vrednost investicije, ki jo v celoti krije občina Šentilj, je milijon in 278 tisoč evrov.