Počitniške izmene pri Zvezi prijateljev mladine Maribor so povsem zasedene in otroci komaj čakajo, da odidejo na morje in na Pohorje. Popolnoma sta tako zasedeni prva in druga izmena, težava pa je, da za celovito počitniško oskrbo potrebujejo več prostovoljcev, kot je prijavljenih.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Pri Zvezi prijateljev mladine Maribor so tudi letos pripravili šest počitniških izmen za enajstdnevno letovanje otrok v VIRC Poreč. Vsi že komaj čakajo na počitniške dogodivščine skupaj s svojimi vrstniki in tudi prostovoljci, ki se jim bodo pridružili na letovanju. Referentka za letovanje Marina Škrubej: "Za otroke sta najbolj zaželeni izmeni prva in druga, nam pa manjka prostovoljcev. Razlog je tudi v tem, da imajo študentje izpitne roke do 10. julija, prva izmena pa se začne že na prvi dan počitnic, 25. junija. Otrokom bi radi zagotovili takšne počitnice, kakršne si zaslužijo, zato pozivamo vse, ki razmišljajo o tem, da bi se nam pridružili, da se odločijo za to."

V prvi izmeni potrebujejo še šest vzgojiteljev, v drugi pet, saj imajo poleg pedagoškega vodstva tudi dva športno rekreacijska vzgojitelja, rezervne vzgojitelje in vzgojitelja za psihosocialno podporo. Prostovoljci naj bi imeli že nekaj izkušenj z delom z otroki, pa seveda veselje in občutek za delo z njimi, pripravljalne sestanke in izobraževanje pa organizirajo pri ZPM Maribor. Dovolj informacij bodo prejeli na 15 urnem usposabljanju, ki se bo začelo 5. junija.

Z ZPM Maribor še sporočajo, da bodo z obračuni letovanj lahko začeli šele v prihodnjem tednu: "Mi smo v tem tednu prejeli sklep in pogodbo Zavoda za zdravstveno zavarovanje, da smo izvajalci zdravstvenega letovanja, od občin pa dobivamo podpisane pogodbe prav zdaj, tako da bomo v naslednjem tednu lahko začeli z obračuni letovanj."

Starše pa pozivajo, naj še dopolnijo vloge za subvencionirano letovanje otrok, saj so jih veliko dobili nepopolnih.