Foto: Gasilska brigada Maribor
Foto: Gasilska brigada Maribor

Mariborski gasilci so sinoči posredovali v hali podjetja Surovina v Lahovi ulici, kjer je zagorelo približno 300 kubičnih metrov nenevarnih odpadkov. 80 gasilcev iz poklicne brigade in 7 prostovoljnih društev je ob pomoči zaposlenih požar uspelo hitro pogasiti. Zahvaljujoč hitri reakciji zaposlenih in mariborskih poklicnih in prostovoljnih gasilcev so požar pogasili sredi noči, škode na objektu in poškodovanih ni bilo.

»Požar se je zgodil v objektu, v hali, kjer so se nahajale večje zaloge odpadnega materiala. Vsega skupaj je požar gasilo 80 gasilcev, ki so s pomočjo zaposlenih do 4. ure zjutraj požar pogasili, požarna straža pa je bila na lokaciji prisotna do 6.00«, je poudaril poveljnik Gasilske brigade Maribor Primož Osojnik in dodal, da so pred sedmimi leti gasilci v isti enoti družbe za ravnanje z odpadki za gašenje obsežnega požara potrebovali več dni. »Ni primerljivo s tem, ker je bil tokratni požar pravočasno omejen in ni prešel v večje kupe odpadnega materiala«.

Foto: Gasilska brigada Maribor
Foto: Gasilska brigada Maribor

Do požara 300 kubičnih metrov nenevarnih odpadkov je po prvih ocenah prišlo zaradi samovžiga embalaže in odpadnih goriv, poveljnik Gasilske brigade Maribor Primož Osojnik pa upa, da v poletnih mesecih, ko je intenzivnost teh pojavov še večja, ne bo prišlo do večjih požarov.