Foto:
Foto:

Med letošnjimi projekti so med drugim ureditev Streliške ceste, obnova Sodnega stolpa in Skate Parka, Vinogradniški muzej, ureditev Cafove ulice, začetek gradnje Limbuške obvoznice in tudi dobre 3 milijone evrov vredno sofinanciranje dokončanja cestnega podvoza pod železnico v Ljubljanski ulici. Tri milijone evrov bo občina vložila v gradnjo in obnovo kanalizacije, pri čemer lahko računajo na 2 milijona evrov iz državnega proračuna. Za dokončanje severnega in južnega podtribunja Ljudskega vrta je letos rezerviranih 2,7 milijona evrov.

Županstvo načrtuje leta 2020 gradnjo zahodne tribune v Ljudskem vrtu in zdravstvenega doma na Teznu, že letos pa bo pripravljena tudi dokumentacija za ureditev obrežja reke Drave s pripadajočo brvjo. Letošnje zadolževanje naj bi doseglo 4,7 milijona evrov, na številne očitke o predvidenih 34 zaposlitvah pa je Arsenovič odgovoril, da se število v mestni upravi do konca leta ne bo bistveno spremenilo.

Svetniki so med drugim opozorili na nerealne prihodke od dobičkov javnih podjetij pa tudi na manj denarja za preplastitev cest, kulturo in predvsem mladino.

Mestna uprava bo do drugega branja, do aprilske seje, preučila vse predloge, do takrat pa bo znano tudi, ali in za koliko se bo podražil odvoz odpadkov in programi v vrtcih.