Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Predsednika delovnega sodišča v Mariboru Stanka Omerzuja je danes prvostopenjsko sodišče spoznalo za krivega zalezovanja nekdanje intimne prijateljice. Vendar sodba še ni pravnomočna, obramba pa je že napovedala pritožbo zaradi postopkovne napake. Omerzu, ki je že bil obsojen na dvomesečno pogojno zaporno kazen zaradi groženj isti oškodovanki in ob tem pa ga je pravosodna ministrica pred kratkim naznanila protikorupcijski komisiji zaradi domnevno sporne zaposlitve hčerke njegove glavne razbremenilne priče, pa še vedno ostaja na čelu mariborskega delovnega sodišča.

Proces, ki se je vlekel približno dve leti, je danes le dočakal konec na prvostopenjskem sodišču. Omerzuju je bilo dosojeno 6 mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo 2 eh let. Za enak čas pa mu je bila izrečena tudi prepoved približevanja tožnici Tamari Kostić. Omerzu na današnjem izreku sodbe ni bil navzoč, saj ga je popadla nenadna slabost, ki naj bi bila posledica tega dolgotrajnega procesa. Njegov zagovornik Velimir Cugmas pa je povedal, da njegova stranka ne misli odstopiti z mesta predsednika delovnega sodišča, saj je, dokler sodba ni pravnomočna nedolžen.

Obramba se bo pritožila

Ob tem obramba napoveduje tudi pritožbo na izrečeno sodbo, saj meni, da je bila narejena postopkovna napaka. Kostičeva je namreč po prijavi zalezovanja, to po nekaj dnevih umaknila, a jo kasneje znova podala. Cugmas pravi, da se zato ta proces sploh ne bi smel začeti.
Vendar državna tožilka Ivanka Slana meni drugače, pravi, da Kostičeva o svojih pravicah ni bila podučene, kar naj bi tožilstvo v postopku tudi dokazalo. Zato je prepričana, da pritožba obrambe ne bo uspela.

Tožilstvo zadovoljno z odločitvijo sodišča

Ob tem pa dodaja še, da je zadovoljna z odločitvijo prvostopenjskega sodišča, ki je v celoti sledilo kazenskemu predlogu tožilstva.