Foto: Radio Maribor/Boštjan Lah
Foto: Radio Maribor/Boštjan Lah

V mariborskem Lutkovnem gledališču drevi s premiero predstave Bimberli začenjajo novo gledališko sezono. Predstavo sta v sodelovanju z mariborskimi lutkovnimi ustvarjalci pripravila brata Rok in Andrej Predin.

O predstavi z glavnim junakom Bimberlijem je priznani animator, likovni ustvarjalec in režiser Rok Predin razmišljal kar nekaj let, zdaj pa jo je v tesnem sodelovanju z bratom Andrejem, ki je njegovo zamisel oblikoval v zgodbo, uresničil na odru mariborskega lutkovnega gledališča. Predstava govori o deklici, ki jo njen namišljeni junak Bimberli popelje na otok spominov.

» Bimberli je bunko, to pa so namišljena bitja, ki spremljajo otroke, so njihovi prijatelji in zaščitniki, ki jih v določnem času popeljejo na otok spominov«, pojasnjuje režiser Rok Predin.
» Predstava je pripoved o odraščanju, o poslavljanju od otroštva, za kar je prispodoba prav ta domišljijski lik«, dodaja avtor dramatizacije Andrej Predin.

Velike lutke, Bimberli meri kar meter in pol, pritrjene so na noge igralcev, je oblikoval Rok Predin. Iz sodobnih lahkih materialov sta jih izdelala Aleksander Andželović in Mojca Bernjak, ki je tudi avtorica kostumov. V predstavi, namenjen otrokom, starim 3 leta in več, igrajo Metka Jurc, Dunja Zupanec, Miha Bezeljak in novi člani mariborskega lutkovnega ansambla Gregor Prah, ki vsi ob vodenju lutk in govorjenem besedilu tudi pojejo avtorske songe Sebastijana Duha.