Mestna občina Maribor Foto: BoBo
Mestna občina Maribor Foto: BoBo

Mariborska občina si – tako kot lani – veliko proračunskih prihodkov tudi letos obeta s prodajo zemljišč in nepremičnin. Marca in aprila so ponudili v prodajo zemljišča vredna več kot 10 milijonov evrov, maja pa bo naprodaj še nekaj stanovanj. A izkupiček doslej ni bil tolikšen, kot so želeli.

Mariborska občina je na zadnjih dveh dražbah ponudila 18 zemljišč in nepremičnin, katerih izklicne cene so bile skoraj 10 milijonov 300 tisoč evrov, pravi tiskovna predstavnica mariborske občine Sara Jagodič:

"Na dražbi številka 1 ni bilo prijavljenih dražiteljev, na drugi pa sta se prijavila dva dražitelja, tako da je bila uspešna dražba za eno nepremičnino."

Tako so po izklicni ceni 20 tisoč evrov prodali 171 m2 veliko zemljiško parcelo na Studencih.

Naprodaj tudi stanovanja

Občina pa zbira do 7. maja še prijave na elektronsko dražbo treh stanovanj in poslovnega prostora, pravi sogovornica:

"Ker gre za stanovanja, pričakujemo udeležbo, ker pa smo dražbo objavili komaj prejšnji teden v četrtek, zaenkrat zanimanja še ni, ampak iz izkušenj se zanimanje pojavi v drugem tednu objave, ko jo vidi dovolj velik krog ljudi."

Mariborska občina je sicer še z drugimi prodajami zemljišč in nepremičnin letos iztržila okoli 450 tisoč evrov. // Preostale bodo kmalu spet ponudili na dražbi, predvidoma bo to že maja. Načrtujejo tudi pogovore z investitorji za prodajo velikih industrijskih zemljišč na Teznu in v Razvanju.