Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Svetniki občine Ruše se bodo v sredo popoldne sestali na izredni seji. Potrjevali bodo rebalans proračuna in sklep o začetku izvedbe investicije Ureditev Trga vstaje v Rušah. Razlog za izredno zasedanje je uspešna pridobitev več kot 600 tisoč evrov nepovratnih sredstev za obnovo Doma kulture in ureditev Trga vstaje v Rušah ter za gradnjo večnamenskega športnega objekta na Smolniku.

Za obnovo Doma kulture, prva faza rekonstrukcije fasade in stavbnega pohištva se končuje, je občina Ruše na podlagi prijave od Ministrstva za kulturo pridobila skoraj 178 tisoč evrov, denar pa naj bi porabili za drugo fazo.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

»V drugi fazi se bo saniralo ogrevanje, vse instalacije, celotna avla in prvo nadstropje doma, ki se bo uredilo v galerijo gospoda Mirka Vovška«, poudarja ruška županja Urška Repolusk in dodaja, da je pristojno ministrstvo še več denarja – 424 tisoč evrov – odobrilo za obnovo Trga vstaje. V okviru 700 tisočakov vrednega projekta so končali pripravljalna dela: »Zdaj smo pred zbiranjem ponudb za izvajalca za ureditev trga in potem čim prej, želja je, da že konec septembra oz. v začetku oktobra začnemo dela«.

Obe obnovi naj bi bili končani letos, ob posodobljeni kulturni infrastrukturi pa se obeta novost tudi na področju športa. Za gradnjo 90 tisoč evrov vrednega večnamenskega športnega objekta na Smolniku, bo 20 tisočakov primaknilo ministrstvo za izobraževanje. Dela naj bi stekla septembra, ob objektu pa bodo uredili tudi površine za šport v naravi.