Stara šola v Vošnjakovi ulici v Slovenski Bistrici Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Stara šola v Vošnjakovi ulici v Slovenski Bistrici Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Občina Slovenska Bistrica bo še letos začela obnovo stare šole v Vošnjakovi ulici, kamor bo po končanih delih preselila upravno enoto in še nekatere druge državne institucije.

Propadajoča stavba stare šole v Vošnjakovi že vrsto let kliče po obnovi. Občina se je zato lani odločila za njeno obnovo, denar za to pa bi dobila s prodajo petih zemljišč v industrijski coni. Doslej je prodala že 3 in s tem stržila dobrih 1,2 milijona evrov. Za vseh 5 občina predvideva, da bi lahko prejela 2 milijona evrov. Direktor občinske uprave Branko Žnidar ocenjuje, da bo investicija vredna 1,9 milijona evrov.

Rekonstrukcija bo temeljita in v skladu z vsemi smernicami spomeniškega varstva. V obnovljene prostore stare šole, skupaj novih okoli 1.300 m2, pa bi v prihodnje preselili upravno enoto in še nekatere druge državne institucije. "S tem se bo zagotovo izboljšala tudi kakovost storitev za občane," še ocenjuje Žnidar in dodaja, da bi lahko razpis za izvedbo del objavili že poleti, tako bi se obnova lahko začela že jeseni in bila prihodnje leto končana.