Foto: MMC RTV SLO/Vienna Supreme Orchestra
Foto: MMC RTV SLO/Vienna Supreme Orchestra

Lions klubi pripravljajo 15. marca v Slovenskem narodnem gledališču Maribor veliki dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili solisti in koncertni mojstri dunajskega orkestra. Koncert bo izjemna priložnost, da se povežejo enako misleči ljudje, ki jim je solidarnost vrednota, z nakupom vstopnic pa se bodo obiskovalci povezali s to veliko družino.

Zasedba Vienna Supreme Orchestra, ki gostuje v Mariboru prvič, bo s svojimi solisti ponudil resnično čaroben večer, kjer bodo obiskovalci lahko doživeli srečo, optimizem in pridih čudovitega mesta Dunaj. Predsednik Lions kluba Maribor Piramida Gorazd Novak:
"Gre za zasedbo, v kateri igrajo vrhunski solisti in koncertni mojstri. S koncertom bi radi zaznamovali obletnico delovanja Lions klubov. Šest klubov je združilo svoje moči. S prodajo vstopnic bi radi pridobili sredstva za izvedbo svojih dobrodelnih dejavnosti. Povezujemo se zato, ker smo skupaj sposobni narediti veliko več. Pred nekaj dnevi smo otroku, ki se je poškodoval, kupili dvigalo. Tako se lahko pripelje do drugega nadstropja, kjer živi. Zbrali smo okrog enajst tisoč evrov za ta namen."

Koncert 15. marca bo imel dobrodelno noto, v tej akciji pa so se povezali Lions klubi iz Maribora, Slovenskih konjic, Slovenske bistrice in Ptuja. Lions klubi zbirajo sredstva na različne načine: "Časi so se spremenili, temu pa se prilagajamo tudi mi. Organiziramo likovne kolonije, koncerte, dobrodelne dražbe, dobrodelne regate v sodelovanju z drugimi klubi, novoletne stojnice, kjer prodajamo napitke in prigrizke. Tako poskušamo pridobiti sredstva za pomoči potrebne, ki jih je vsak dan več."

Lions klubi v Sloveniji delujejo že več kot trideset let. Pomagajo ranljivim skupinam, predvsem slepim, slabovidnim, gluhim in naglušnim pa tudi gluho slepim. V zadnjem času posebno pozornost namenjajo mladim iz socialno šibkejših družin, predvsem tistim, ki izkazujejo svojo nadarjenost na športnem in glasbenem področju. Vienna Supreme Orchestra bo nastopil pro bono, kar pomeni, da bodo Lions klubi pokrili samo stroške njihovega prihoda in nastanitve, ostalo pa bo ostalo za dobrodelni namen.

Vstopnice za dobrodelni koncert lahko kupite na https://www.eventim.si/si/vstopnice/koncert-vienna-supreme-orchestra-maribor-sng-634280/event.html