Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Sneg je v jutranjih urah, v času prometne konice, znova povzročil veliko preglavic. Ceste so bile slabo splužene, posipa pa v Mariboru in njegovi okolici skorajda ni bilo zaznati. Obilno sneženje pa ni povzročilo težav le na cestah, ampak tudi v občinski blagajni.

V Mariboru in okolici je danes zjutraj zaradi snega na cestišču prihajalo do nesreč in posledično daljših zastojev. Kar nekaj težav so povzročala tudi tovorna vozila. O tem, kakšno je bilo zjutraj stanje na cestah, smo povprašali naključne voznike.

Kljub mnenju ljudi pa v Nigradovi zimski službi zagotavljajo, da so začeli posipavati in plužiti že eno uro po začetku sneženja. Vodja zimske službe pri Nigradu, Jože Planinc pa poudarja: "Vsa vozila so bila pravočasno obveščena. S pluženjem in posipavanjem smo začeli približno uro po začetku sneženja, dela pa smo izvajali vso noč."

Tudi govorice o tem, da je zimski službi zmanjkalo soli, na Nigradu zavračajo. Ob tem pojasnjujejo, da je dobava soli res otežena a da jo še imajo. Že danes pa, kot pravi Jože Planinc, pričakujejo novo pošiljko: "Februarja smo porabili nenormalno veliko soli. Za primerjavo, lani smo porabili približno 2200 ton, letos pa že več kot 4000 ton soli."

Obilno sneženje v preteklih tednih pa je prineslo tudi nemalo finančnih težav, občina je namreč za zimsko službo zagotovila le dobrih 750 tisočakov. V Nigradu pa računajo, da bodo ta znesek presegli za vsaj milijon in pol evrov.