Foto: BoBo
Foto: BoBo

Oglasil pa se je tudi eden od dveh traktoristov, ki je že sredi maja pomagal izvleči tovornjak s prikolico na eni izmed lokacij črnega odlagališča.

Poveljnik Civilne zaščite občine Hoče-Slivnica Boštjan Horvat je pojasnil, da se je na poziv hoškega župana odzval eden od dveh traktoristov, ki sta že 18. maja pomagala izvleči tovornjak s prikolico, zato obstaja verjetnost, da so blato na vodovarstveno območje odvažali že pred 3. junijem: "Slišali smo, da se je eden teh traktoristov sam javil, tudi povezali smo ga s policijo, tako da zadeva napreduje. Vsi indici kažejo, da je tega material še precej več kot iz čistilne naprave Ptuj. Je bilo mogoče prepeljano s kakšnega drugega skladišča, po domače povedano."

Sanacija črnega odlagališča sicer poteka nemoteno. "Delavci VGP-ja Drave so trenutno očistili spodnje odlagališče, zdaj nadaljujejo od prepusta po strugi navzgor. Trudijo se na vse pretege, kajti teren je zelo nedostopen, veliko je skalovja in laporja. Do danes so odpeljali 150 ton materiala. Moram poudariti, da gre tu za blato, pomešano z zemljino, kajti na terenu je to nemogoče ločevati."

V priporu tri osebe

Kot je znano, je bilo po hišnih preiskavah pridržanih šest oseb, dve so izpustili še isti dan, ob koncu tedna pa je sodišče po zaslišanju za tri od štirih odredilo pripor. Po podatkih Večera naj bi bili v priporu direktor ljubljanskega podjetja Lazas Miran Zupanič, eden od zaposlenih v tem podjetju in 36-letni domačin, ki naj bi v zameno za plačilo pokazal, kje naj blato odložijo.