Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Obnova mostu čez Dravo na Mariborski otok še ni povsem pri koncu, a v nedeljo bodo vendarle odprli edino letno kopališče v drugem največjem slovenskem mestu. Ob otvoritvi sezone pripravljajo štajersko zabavo, vstopnina pa bo enotna, in sicer 3 evre.

Čeprav bi morali izvajalci obnovo 88 let starega mostu končati do 30. maja oziroma vsaj do konca šolskega leta, se je ta krepko zamaknila. Ker še ni povsem končana, bodo za obiskovalce uredili varnostni koridor, ne glede na to pa upravljavci mariborskega bisera poudarjajo, da je kopališče nared za prve goste.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

»Lani smo zabeležili 28 – 29 tisoč obiskovalcev, letos si jih želimo 10-15 odstotkov več, kar pomeni, da lahko pričakujemo od 33 – 35 tisoč obiskovalcev«, je pojasnil vodja kopališč pri podjetju Šport Maribor Miloš Stevanović in dodal, da bodo za obiskovalce odprli vrata v nedeljo ob 9.00. »Delovni čas Mariborskega otoka je od 9.00 do 20.00, kar pomeni, da bo v nedeljo začetek ob 9-ih, opoldne pa pripravljamo poseben program ali Otok čago, tako da vabljeni vsi«.

Cene vstopnic nespremenjene

Za kopanja in rekreacije željne tudi letos cen vstopnic niso spreminjali. »Celodnevna vstopnica za odrasle bo stala 5 evrov, mladina do 15 let pa bo morala odšteti 4 evre. Za obisk po 14.00 bo enotna cene 3 evre, po 18.00 pa 2 evra«, še dodaja Miloš Stevanović.

Rok za obnovu mostu je 15. julij

Na uradno slavnostno otvoritev bo treba počakati vsaj do 15. julija, ko naj bi izvajalec končal več kot polmilijona evrov vredno obnovo mostu; mariborska občina kot investitor pa že napoveduje, da se bo jeseni začela 1. faza obnove kopališkega kompleksa, v celoti pa naj bi nekoč eno najlepših kopališč v srednji Evropi obnovili do poletne sezone leta 2024.