Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Nadzorni svet Snage je včerajšnji seji potrdil sklep za pripravo javnega razpisa za novega direktorja, ki bo objavljen v prihodnjih dneh. Seznanili so se tudi s polletnim poslovanjem družbe, ki se po več kot 1,2 milijonski lanski izgubi izboljšuje.

Ker je Alan Perc, začasni direktor Snage, konec junija podpisal štirimesečno pogodbo, je razpis in izbiro novega direktorja treba izpeljati do konca oktobra, kot pravi predsednik nadzornikov Damijan Škrinjar pa so se za objavo razpisa odločili šele po počitnicah, ker želijo pritegniti čim več kandidatov.

Po Škrinjarjevem mnenju je Perc uspešno izvedel kadrovsko reorganizacijo, izboljšuje pa se tudi poslovanje, kar kažejo tudi polletni rezultati. Temeljna razloga sta višja cena odvoza odpadkov v Mestni občini Maribor in zmanjšanje stroškov poslovanja podjetja, 70.000 evrov dodatnih sredstev pa pričakujejo tudi na podlagi predvidenih podražitev odvoza odpadkov v primestnih občinah.

Največ skrbi pa nadzornikom in upravi povzroča sortirnica odpadkov, ki ne daje pričakovanih rezultatih, spodletela pa je tudi izvensodna poravnava z izvajalcem Kostakom, tako da se bo zadeva najverjetneje končala na sodišču. Škrinjar še dodaja, da revizija investicije v sortirnico še ni končana, uprava in nadzorniki pa izsledke pričakujejo v prihodnjih dneh.