Foto:
Foto:

V pesniškem krožišču v teh dneh poteka obnova cestišča, ki bo trajala vse do konca tedna. Dela potekajo po etapah, občasno pa prihaja do delnih in popolnih zapor krožišča in krakov cest, ki se navezujejo na krožišče. Z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo voznike opozarjajo, da bo pesniški rondo konec tedna zaprt za ves promet.

Dela na pesniškem krožnem krožišču potekajo že od sobote. »Trenutno potekajo dela, pomikamo se sekcijsko od uvoza do uvoza. Menja se asfalt«, poudarja vodja sektorja za vzdrževanje, varstvo cest in prometno varnost Karmen Praprotnik in opozarja na ta konec tedna: »V soboto, 23. oktobra, in v nedeljo, 24. oktobra, pa bo popolna zapora konkretnega krožišča, ko se bo polagal fini asfalt in urejala ustrezna horizontalna signalizacija«.
Praprotnikova pa se takole odzive na kritike voznikov o slabi signalizaciji in nezadostni informiranosti: «Ustrezno je signalizacija postavljena, skladno tudi z elaboratom za zaporo državne ceste. Vozniki morajo upoštevati predpisano spremenjeno signalizacijo«.

Sicer pa je »vrednost projekta dobrih 250 tisoč evrov in ga v celoti financira Direkcija RS za infrastrukturo«, še pojasnjuje vodja sektorja za vzdrževanje, varstvo cest in prometno varnost in dodaja, da večjih težav in zastojev pri delih ne pričakujejo.

Dodajamo še nekaj povezav glede omejitev prometa:

http://www.promet.si/portal/sl/predvideni-obvozi-za-preplastitev-kro%C5%BEi%C5%A1%C4%8Da-pesnica.aspx

https://www.gov.si/novice/2021-10-19-popolna-zapora-kroznega-krizisca-pesnica/