Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Večina zaposlenih v javnem zavodu Športni objekti Maribor je v ponedeljek direktorju Tadeju Mežnarju izrekla nezaupnico. Očitajo mu, da ni naredil vsega potrebnega, da bi dobili napredovanja, ki jih pripadajo. Ob današnjem izplačilu plač je bilo prikrajšanih 15 od 60-ih delavcev. Mežnar je v odzivu dejal, da ni prejel ocenjevalnih listov za leto 2018, delavci pa bodo zapadle obveznosti prejeli kmalu.

Predsednica sindikata v Športnih objektih Maribor Karmen Rotman je pojasnila, da delavci direktorju očitajo kršitev pravic in zakonodaje, predvsem izostanek ocen za opravljeno delo v letu 2018 in v približno 15 primerih sklepov o napredovanju. Kot dodaja, Tadej Mežnar kljub vsem ocenam ni poskrbel za napredovanja, zato se bodo obrnili na inšpektorat za javni sektor. Obveščen je bil tudi svet zavoda, ki bo po besedah predsednika Miša Stevanoviča zasedal prihodnji petek, na mizah članov pa naj bi se znašli tudi drugi očitki.

Predsednik sveta zavoda Miloš Stevanovič očitkov do jutrišnjega pogovora z direktorjem ni želel komentirati, se pa je v zvezi z napredovanji odzval Tadej Mežnar, ki je dejal, da je situacija zapletla, ker vodje objektov niso ocenili delavcev za opravljeno delo v letu 2018. Po njegovih navodilih bodo to storili zdaj, zaposleni pa bodo zapadle obveznosti prejeli najkasneje ob februarskem izplačilu.

Obrnili smo se tudi na nekdanjega direktorja Antona Kneza. Zatrdil je, da je bila do marca 2019 opravljena polovica rednih letnih pogovorov, kljub njegovim opozorilom pa do menjave prvega moža zavoda vodje objektov svoje naloge niso opravili. Na oktobrskem kolegiju, ki ga je vodil že novi direktor Tadej Mežnar so na pristojne naslovili nov poziv, a se zadeva, do revolta zaposlenih, ni premaknila z mrtve točke.