Železniška postaja Pragersko Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Železniška postaja Pragersko Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Na Pragerskem so včeraj, v petek, s slovesnostjo obeležili zaključek projekta nadgradnje vozlišča Pragersko z ureditvijo železniške postaje. Gre za pomembno pridobitev tudi za lokalno prebivalstvo, saj je kraj pridobil tudi cestni podvoz.

Projekt nadgradnje vozlišča Pragersko z ureditvijo železniške postaje je težak 113 milijonov evrov, sofinanciran je z evropskimi sredstvi. Državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Andrej Rajh: "Zgrajeni so novi tiri, obnovljeno je postajno poslopje,... Za prebivalce Pragerskega pa je gotovo najbolj pomembna pridobitev cestni podvoz, ki omogoča nemoteno vožnjo iz vzhodnega na zahodni del naselja. Zavedati se moramo, da so prebivalci morali prej v času 15-ih ur kar sedem ur čakati na zapornicah, kar je povzročalo številne težave."

Župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar: "Nova pridobitev pomeni večjo varnost v prometu, manj bo hrupa,.. seveda pa pomeni pomembni prispevek k ureditvi kraja." Predsednik krajevne skupnosti Pragersko Gaj Rudi Kruh pa je poudaril, da so z ureditvijo podvoza po 177-ih letih znova povezali kraj v eno celoto: "Zaradi nove pridobitve pričakujemo razvoj kraja še naprej. Glede na to, da smo tudi blizu avtoceste, pa pričakujem tudi večje priseljevanje v naš kraj."

Za lažji dostop do železniške postaje so uredili tudi parkirišče in kolesarnico.

Novi cestni podvoz na Pragerskem Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Novi cestni podvoz na Pragerskem Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar