Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Za potrebe Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo ob koncu julija v Mariboru, je že zagotovljenih približno 1.750 postelj za mlade športnike v študentskih domovih Univerze v Mariboru. Študentje, ki so ali pa še bodo podpisali aneks o prostovoljni izselitvi v času festivala, bodo oproščeni plačila najemnine za poldrugi mesec; rok za vračilo aneksov pa je podaljšan do 10-ega februarja.

Zapleti z nastanitvami v mariborskih študentskih domovih se kot kaže rešujejo, saj so po besedah direktorice Maje Krajnc Ružič do 23. januarja prejeli skoraj 1500 podpisanih aneksov; ob poletni izselitvi – med drugimi tudi tujih študentov iz programa Erasmus – pa bo julija na voljo vsaj 1750 postelj. »Zagotovo vemo, da se bo olimpijska vas na Gosposvetski cesti lahko vzpostavila in zdaj že zagotovo vemo, da se bo dodatno izpraznilo najmanj še eno naselje«, je še pojasnila direktorica Študentskih domov Maribor. V tem primeru gre za naselje na območju Tyrševe ulice.

Vodstvo OFEM sicer računa na 2500 postelj; z željo, da bi prepričali čim več študentov, pa so delno ugodili pobudi Sveta stanovalcev študentskih domov Maribor za plačilo dveh najemnin. »Organizator je prisluhnil pobudi, kar pomeni, da bomo vsem študentov, tistim, ki so aneks že podpisali in tistim, ki o tem še razmišljajo, ponudili plačilo ene in pol najemnine, zato da bodo odstopili mesto športnikom za 14 dni. Se pravi, da bodo oproščeni najemnine za mesec julij in pol avgusta«, je zatrdila direktorica OFEM Nataša Ritonija, ob tem pa je potrdila, da so še enkrat podaljšali rok za podpis aneksov: »Zadnji rok za oddajo aneksov je 10. februar, po tem datumu pa sprejem podpisanih aneksov ne bo več možen«. Na podlagi višjega nadomestila tako v prihodnjih dneh pričakujejo še kar nekaj soglasij, sicer pa so v drugi polovici julija poleg študentskih postelj za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine rezervirani tudi mariborski dijaški domovi in nekateri hoteli.