Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Mariborska občina bo letos namenila za gradnjo, vzdrževanje in preplastitev občinskih cest in pripadajoče komunalne infrastrukture skoraj 3 milijone evrov. Dela na nekaterih odsekih so se že začela; dva najpomembnejša projekta, ki ju sofinancira država – gradnja podaljška Ceste proletarskih brigad in sanacija Streliške ceste – pa naj bi se po najugodnejših napovedih začela ob koncu šolskih počitnic.

Letos je v mariborskem proračunu na voljo nekaj manj kot tri milijone evrov, od tega je dobra 2 milijona za investicije in vzdrževanje ter 800 tisočakov za preplastitve, nam je pojasnil vodja občinskega Urada za komunalo Vili Eisenhut. Med večjimi projekti je 1,2 milijona evrov vredna 2. faza obnove Streliške ceste. 850-metrski dotrajan odsek, ki ga dnevno prevozi 20 tisoč vozil, je treba zaradi državnega sofinanciranja v višini dobrega milijona evrov, končati do 3. novembra. Dela, ki naj bi začela konec poletja, bodo trajala dva meseca, zdaj izbirajo izvajalca del.

Podrobneje o sanaciji mariborskih cest in ulic in večjih projektih pa v pogovoru z vodjem Urada za komunalo, promet in prostor.