Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Začela se je dobrodelna akcija »Stari papir za dober namen«, ki jo organizira društvo Komenda Maribor, skupaj z društvom Sonček Maribor in družbo Surovina. Njen namen je z zbranimi sredstvi sofinancirati letovanja s terapijami za otroke in mladostnike s cerebralno paralizo.

Čeprav država sofinancira tretjino letovanja s terapijami za otroke in mladostnike s cerebralno paralizo, ta vseeno predstavljajo izredno velik finančni zalogaj za društva in starše. Vendar so izrednega pomena, saj jim, kot pravi predsednica društva Sonček Maribor Lidija Šestak Zorič, omogočijo življenje, kot ga imajo njihovi sovrstniki. Ti otroci namreč potrebujejo na letovanjih tudi stalne spremljevalce in drugo nujno potrebno strokovno osebje, zato stroški takšnih letovanj velikokrat presežejo zmožnosti staršev.

Prav zato so še posebej veseli, da so se v Društvu Komenda spomnili nanje. Slednji pa so prepričani, da je to njihovo poslanstvo in upajo, da bo akcija čim uspešnejša. Vodja projekta Jure Žnidarič pojasnjuje, da bo akcija trajala do 10. novembra. Želijo pa si, da bi zbrali čim več papirja in posledično sredstev za pomoč otrokom in mladostnikom s cerebralno paralizo.

V podjetju Surovina, ki bo zbran papir tudi odkupilo in predelalo, so po vsej Sloveniji pripravili 18 zbirališč starega papirja. Podrobnosti o zbirališčih pa je možno najti na tej POVEZAVI.

Dobrodelna akcija poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.