Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V Mariboru se je danes začelo tridnevno množično cepljenje nenaročenih. Dopoldne so v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja Maribor, kjer bodo najprej porabili 3500 odmerkov cepiva Jansen, cepili približno 400 ljudi; v Slovenski Bistrici, kjer je množično cepljenje samo z AstraZeneco potekalo v ponedeljek in sredo, pa je bil odziv majhen.

Vrata cepilnega centra v UŠC Leona Štuklja so odprli ob 9-ih, direktor mariborskega Zdravstvenega doma dr. Jernej Završnik pa je bil nad odzivom pozitivno presenečen: »Takoj na startu smo podelili 270 številk, za lažji nadzor vseh, ki so se želeli cepiti, prvi pa so pred UŠC Leona Štuklja prišli že 2 uri prej«. Na voljo je 3500 odmerkov cepiva Jansen, ko in če bodo zaloge pošle, pa še 13500 odmerkov AstraZenece. Naključno izbrani so nam pojasnili, da so na cepljenje prišli zaradi tega, ker želijo nemoteno na dopust ali v gostilno in tudi za to, ker cepivo Jansen omogoča le enkratno cepljenje.

V Slovenski Bistrici manj zanimanja za cepljenje

V Slovenski Bistrici so nenaročene cepili v ponedeljek in včeraj, zanimanje za cepljenje z AstraZeneco pa je bilo po besedah direktorice tamkajšnjega Zdravstvenega doma Urške Sedmak pod pričakovanji: »V ponedeljek se je za cepljenje odločilo 74 ljudi, v sredo pa le 47«. Medtem ko bodo na območju Pohorja in v okoliških občinah – v Makolah, Poljčanah in Oplotnici – brez naročanja cepili prihodnji teden, pa se je v Mariboru mogoče cepiti še jutri med 8.00 in 19.00 ( med 13.00 in 14.00 ne cepijo ) in po novem tudi v soboto med osmo in 13-to.

Včeraj v Mariboru tudi prvo cepljenje otrok

Sicer pa so že včeraj cepili otroke med 12-im in 16-im letom. »Prvega otroka smo cepili že prejšnji teden, ampak te otroke, ki so se pa potem prijavili na Zvem aplikacijo pa je bilo samo 177 in te smo cepili včeraj ( o.p. v sredo),« je dodal Završnik in poudaril, da bi morali v Mariboru za 60-odstotno precepljenost cepiti 6 tisoč otrok v tem starostnem obdobju.