V enoti Vrtca Ivana Glinška v Ribiški ulici na Lentu v Mariboru potekajo obnovitvena dela, tako da bo vrtec lahko s 1. septembrom znova odprl svoja vrata. Do sanacije dotrajanega objekta prihaja po tem, ko je občina tudi zaradi previsoke cene preklicala obširnejšo rekonstrukcijo in dozidavo in se odločila, da poišče novo lokacijo za gradnjo vrtca z več enotami.

V enoti Ribiška tako zdaj opravljajo zgolj celovitejša, okoli 150 tisoč evrov vredna obnovitvena dela; doslej so že izvedli sanacijo in obnovitev strojnih inštalacij, trenutno pa potekajo zidarska in slikopleskarska dela v igralnicah in drugih prostorih. V teku so tudi mizarska dela, kamor spada med drugim obnovitev parketov in notranjih vrat, razlaga ravnateljica Vrtca Ivana Glinška Ester Mlaj in dodaja, da je zaključen tudi razpis za opremo v igralnicah, ki jo bodo zmontirali v poletnem času, tako da bo vrtec septembra nared za sprejem otrok.

Ravnateljica še izpostavlja, da bo delo v prenovljenih prostorih varnejše, za otroke in zaposlene pa tudi prijetnejše. Občina sicer še zmeraj išče primernejšo lokacijo za gradnjo novega, 6-oddelčnega vrtca. V enoti Ribiška bodo s septembrom odprli štiri oddelke, tako kot pred zaprtjem, sicer pa v celotnem vrtcu v novem šolskem letu načrtujejo več oddelkov od sedanjih 31. »Predvidenih je 34 oddelkov v vseh šestih enotah Vrtca Ivana Glinška, sedaj čakamo na soglasje župana na to predvideno število načrtovanih oddelkov,« še pojasnjuje ravnateljica Ester Mlaj.

Foto: Radio Maribor/Rat Dejan
Foto: Radio Maribor/Rat Dejan