Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Zaplet z lastništvom zemljišča, zaradi katerega je kmet Mirko Obreht s traktorjem ustavil dela na Streliški cesti, je končan. Občina bo zemljo, v katero je želela posegati in za kar ni imela urejene pogodbe, odkupila. Sicer pa se dela za končanje Streliške ceste zamikajo v marec.

V pogodbi med občino in kmetom Mirkom Obrehtom je bila navedena le širitev pločnika, o krožišču pa lastnik ni bil obveščen. Zato je na območje gradnje postavil traktor in s tem onemogočil dela. Zaplet je občina rešila z odkupom 481 m² zemljišča.

O ceni nakupa vsi vpleteni molčijo. Sicer pa je obstajala alternativa, da občina namesto krožišča na tem območju vzpostavi semaforizirano križišče. A to bi pomenilo, da bi na tem mestu najverjetneje znova nastajali prometni zastoji.

Zamika se rok končanja del

Zamika pa se tudi rok končanje del na Streliški. A državno sofinanciranje naj ne bi bilo ogroženo, saj naj bi bila sofinancirana dela končana do 20. decembra. Denar za občinski del pa se bo prestavil v prihodnje leto. Dela pa naj bi se v primeru ugodnega vremena nadaljevala marca.