Foto: Radio Maribor/Mediaspeed /   Vlado Krejač kot v.d. odgovornega urednika Radia Maribor leta 2008
Foto: Radio Maribor/Mediaspeed / Vlado Krejač kot v.d. odgovornega urednika Radia Maribor leta 2008

Novinar in urednik Vlado Krejač (1952-2016) se je poklicu zapisal pri devetnajstih letih.

Najprej je delal na radiu nato pa je z dveletno prekinitvijo ostal sodelavec televizije. V svoji karieri znotraj RTV Slovenija je bil med drugim sedem let dopisnik iz Nove Gorice, voditelj TV-dnevnika, urednik notranjepolitičnega uredništva TV Slovenija in zadnja štiri leta pred razpadom Jugoslavije dopisnik iz Beograda.

Po vrnitvi se je za nekaj časa novinarsko in uredniško ustalil v mariborskem televizijskem studiu, tam bil aktiven v obdobju vojne za Slovenijo, pozneje pa se je vrnil v Ljubljano ter postal del ekipe, ki je leta 1997 zasnovala televizijsko oddajo Odmevi. Vrsto let je bil tudi njen urednik, z dveletno prekinitvijo v obdobju, ko je bil odgovorni urednik Radia Maribor (2008-2010).

V arhivskem pogovoru, ki je nastal leta 2015 je med drugim spomnil na radovednost in predanost, kot osebnostni značilnosti, ki sta nepogrešljivi za opravljanje novinarskega poklica.

Bil je tudi eden izmed ustanovnih članov in dolgoletni predsednik društva novinarjev športnikov, ki je vključeno v mednarodno združenje novinarjev smučarjev.

Novinar in urednik Vlado Krejač, ki je v okviru RTV-hiše deloval skoraj 45 let, se je rodil v Mariboru – na današnji dan pred 70. leti (1952). Umrl je po hudi bolezni marca 2016 in je pokopan na pobreškem pokopališču v Mariboru.

Spomin na Vlada Krejača, 1952 - 2016