Pohorje, bike park Foto: BoBo
Pohorje, bike park Foto: BoBo

V kolesarskem parku Pohorje so v teh dneh odprli tri nove proge za gorske kolesarje, pred kratkim pa še eno; skupno jih je zdaj že devet. Kolesarji lahko vozijo že na 12 kilometrih prog vseh težavnostnih stopenj, nove steze pa so namenjene zlasti začetnikom in družinam. Bike park so razširili tudi na Areh, obisk narašča, na roko pa jim gredo tudi mile zime, ki omogočajo delovanje 365 dni na leto.

V teh dneh na Pohorju odpirajo novi kolesarski progi na Arehu, in sicer pri sedežnici Ruška. Obe sta namenjeni rekreativcem in začetnikom, pojasnjuje vodja poletnih programov na Pohorju Andrej Trobentar: "Ena proga gre pod traso nove sedežnice, to je Ruška Family, druga trasa pa vodi po Cvirnovi progi, to je desno od sedežnice Ruška, obe pa se končata pri spodnji postaji te sedežnice."

Družinam in začetnikom je namenjena tudi nova proga, ki se začne pri vmesni postaji gondole, enako proga Red fox, ki so jo v zadnjih dveh mesecih postavili ob Snežnem stadionu. Vodi od Trikotne jase do spodnje postaje sedežnice Radvanje.

Obisk kolesarjev v pohorskem bike parku strmo narašča, na roke jim gredo tudi suhe zime. Minulo je bike park obratoval nemoteno. Zato ne čudi, da so letos našteli že 6000 kolesarjev, lani v celem letu 11.000. Večina, kar 70 odstotkov, prihaja iz tujine.

Cena dnevne vozovnice za kolesarje je sicer enaka kot za smučarje – med vikendi je za odrasle 43 evrov. Letos bodo v pohorskem bike parku gostili tri tekmovanja, prvo bo že ta konec teden – slovenski pokal v spustu.