Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Potem ko se je mariborska občina odločila, da letos ne bo financirala drsališča v mestu, se je na razpis za njegovo postavitev na Trgu svobode odzval le en ponudnik. Podjetje MOPA, ki je drsališče tem na trgu postavilo lani in z razpisom brez sofinanciranja ni bilo zadovoljno, je zato letos v lastni režiji svojo pokrito ledeno ploskev postavilo ob hotelu Arena pod Pohorjem. To ustreza tudi upravljavcu smučišča Marpromu.

Maribor ima letos dve drsališči, ki pa sta občutno manjši od lanskega, občinsko sofinanciranega, vendar naj bi obe zagotovili tudi spremljevalni program. Obe drsališči bosta plačljivi. Za otroke do 5 leta bo drsanje brezplačno, za odrasle bo cena 3 evre. Možno si bo izposoditi tudi drsalke in čelade.

Drsališče pod Pohorjem bo odprto do 10. februarja, ko ga bodo zaradi prostorskih potreb prireditve Zlata Lisica umaknili. Sicer pa upravljavcu smučišča ustreza, da bo drsališče ob vznožju pohorske strmine. Računajo namreč, da se bo tako pod vznožjem smučišča zbiralo še več ljudi. Bolj obširen paket zimskih dejavnosti pa bodo na enem mestu lahko našle tudi šole.

Še nekaj dni do začetka nove smučarske sezone

Še nekaj dni in primerno vreme pa nas loči od začetka smučarske sezone. Že ta teden bo predvidoma začela obratovati t. i. bejbika, za 13. december pa je načrtovan začetek nove smučarske sezone.